Sällskapet firar att dryga 20 år har gått sedan starten, 25 augusti 2022

Den 25 augusti var det äntligen dags för ett försenat firande av att vårt trädgårdssällskap fyllt 20 år. Det hela startade i april år 2000 med ett möte i Sätraskolan som annonserats i lokalpressen och på anslagstavlor. Femton deltagare anmälde sitt intresse och vips bildades Hägersten-Skärholmens trädgårdssällskap vid ett första uppstartsmöte i början av juni.

En del har förändrats under åren, bland annat har lokalen för våra föredrag varierat. Vi har varit i Mälarhöjdens kyrka i några år och även i Axelsbergs Servicehus, men längst har vi hållit till i Jakobsbergs gård i Bredäng, där vi har huserat i många år nu.

Med åren har vi blivit mer och mer digitala. De första åren gick vi i styrelsen runt och lade programmen i medlemmarnas brevlåda för att spara pengar åt föreningen, men några fick posten hjälpa oss med. Nu skickas programmet, och annan information, ut digitalt till dem som har angivit en mejladress. De som inte har en mejladress får läsa på vår hemsida som används regelbundet för att kommunicera med våra medlemmar.

Efter ett intressant föredrag på vårt jubileumsfirande om stadsodlingens historia av Ulrika Flodin Furås mumsade vi på smörgåstårtor och kaffe med chokladbiskvi. Tänk att det odlades redan på vikingatiden, till exempel bondbönor, morötter, palsternackor, rovor och mycket mer. Att det var munkarna som införde odling i Sverige är bara en myt.
Efter trevlig samvaro med mycket prat om trädgårdar och växter gick vi hem i den varma kvällen. Nu ser vi fram emot många fler träffar.