Föreningens historia

År 2000 fick Hägersten och Skärholmen med omnejd sin egen trädgårdsförening som döptes till Hägersten-Skärholmens Trädgårdssällskap. Från början anmälde sig  67 personer som medlemmar, inte dåligt för en nystartad förening. En lokaltidning gjorde ett reportage och i februari 2001 hölls den första sammankomsten som handlade om frösådd. Sedan dess har det rullat på och nu är vi cirka 160 medlemmar.

Vår förening är en av ca 160 lokalföreningar runt om i landet som ingår i Riksförbundet Svensk Trädgård. Bara i Stockholmsområdet finns det 12 föreningar.

Vi har stort utbyte av varandra och delar idéer och tips på föreläsare. Det gäller att göra höst- och vårprogrammen så lockande som möjligt med både föredrag och trädgårdsbesök.

Medlemmarna bor i Skärholmen, Älvsjö, Herrängen, Sätra och Mälarhöjden men också på helt andra adresser. Vem som helst kan bli medlem, det är trädgårdsintresset som styr. Man behöver inte vara medlem för att komma på en aktivitet hos oss, alla är lika välkomna. Föredragen har vi sedan många år på Jakobsbergs gård i Bredäng.

Loading